173683.p Всемирното Православие - ПРЕМИЕРЪТ НА ГРУЗИЯ: «ЦЯЛАТА НИ ИСТОРИЯ Е ОСНОВАНА ВЪРХУ ХРИСТИЯНСКАТА ВЯРА»

Както съобщава Грузинформ, министър-председателят на Грузия Ираклий Гарибашвили произнесъл слово за ролята на Православната църква и традицията за почитане на Божията Майка в Грузия. Това станало на 5-ия международен симпозиум, организиран от Международния център за християнски изследвания при Грузинската Патриаршия.

«Цялата история на Грузия е основата върху християнската вяра и християнската култура. Векове наред Православието е подхранвало грузинската нация, нейната духовност. Светогледът и начинът на живот на грузинския човек винаги са се опирали на православната вяра. Любовта, мирното съвместно съществуване, търпимостта, добродетелта, съчувствието – това са онези ценности, върху които е стояла и които са спасявали нашата малобройна, вечно окръжена от врагове нация. Именно верността към тези ценности е направила Грузия част от европейската цивилизация и култура», – заявил Ираклий Гарибашвили.

Премиерът благодарил на Католикос-Патриарха на Грузия Илия II за неговия труд за укрепването и обединението на страната.

 

Сн.: www.pravoslavie.ru