192978.p Всемирното Православие - В ТБИЛИСИ ВЕЧЕ 3 ГОДИНИ МИРОТОЧИ ИКОНАТА НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА „СЛАДКОЕ ЛОБЗАНИЕ“ („СЛАДКА ЦЕЛУВКА»)В семейство Буркадзе, в Грузия, вече три години мироточи иконата на Пресвета Богородица „Сладкое лобзание“ („Сладка целувка“), предаде телевизионният канал на Грузинската патриаршия.

Последните три години иконата мироточи непрекъснато. За три години уханието на миро се е променяло 4 пъти.

 

Собственичката на иконата, Теа Архамайа, разказва: «Преди девет години моят чичо ми я подари за рождения ден - 19 януари. Тогава още не бях омъжена. Шест години по-късно тя започна да мироточи. Когато забелязах това, позвънихме на моя духовник отец Шота. Трябваше да се убедим дали това действително е миро. Духовникът каза, че да, това е миро. Тогава ние предадохме иконата на патриарха. При патриарх Илия II тя престоя 3-4 дни и след това един ден в катедралата „Света Троица“. После ни я върнаха».

«Чудесата, станали от иконата, не са нещо ново – разказва протойерей Зураб Цховребадзе – Винаги, в продължение на векове, от иконите са ставали различни чудеса. Явления, като мироточене, изтичане на кръв, преместване на изображението от иконата върху стената или върху стъклото, обновяване на иконите, когато потъмнелите цветове стават по-ярки и по-живи, светенето от иконите или чудесата, станали след целуването им и т.н. – всичко това потвърждава, че иконите са чудотворни, излъчват и дават сила.

Тази чудотворна сила им дава този, Който е изобразен върху тях - Господ, Пресвета Богородица, Ангелите, светиите и др. В този случай това е икона на Пресвета Богородица. От силата на Пресвета Богородица произлиза действието на тази сила и чудото. Какво означава това и какво ни казва чрез това Господ?

Когато научим за някакво чудо, станало от икона, ние трябва да прославим Господа и да Му благодарим.

На първо място, когато разберем за някое чудо, станало от икона, трябва да се изпълним с чувство на благодарност и желание да прославим Господ.

Трябва да прославим и да благодарим на Господ, защото Той ни е явил това чудо и е показал на нас, грешните, какво чудо може да направи Той.

В повечето случаи се случват изцеления. Свидетели сме какви изцеления станаха от тази мироточива икона на Пресвета  Богородица. Затова всички ние трябва да благодарим на Господ».

Когато през лятото семейството напуска Тбилиси, те пренасят иконата в храма на св. великомъченик Георги Победоносец.

По думите на Теа Архамиа, от тази мироточива икона са станали много изцеления. Така например се изпълнила мечтата на едно семейство, което от 11 години чакало дете. Теа казва, че главното за тези, които взимат миро, е да се причастяват.

Имало е и изцеления, главно на раково болни. Семейството приема всеки, който желае да се поклони на светинята.


 

Източник: http://www.pravoslavie.ru/