4cad595495b643d39a58b08168491812 Всемирното Православие - ГЕРМАНИЯ ПРИЗНА СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА „ТРЕТИ ПОЛ“Германският конституционен съд призна съществуването на „трети пол“, като легализира вписването му в актовете за раждане.

С това Германия става първата европейска държава, признала третия пол за съществуващ. 

Решението засяга около 80 000 души в страната, които се определят като интерсексуални, информира БНР.

Бундестагът трябва да превърне в закон решението на съда до края на 2018 г. След това в личните документи вече ще има и трета графа - освен мъжки и женски, ще се отбелязва и междинен пол. За решението си Конституционният съд се позовава на правото за самоопределяне. 

"Определянето на социален пол е от основно значение за индивидуалната идентичност: обикновено играе ключова роля в образа, който човек има за себе си, и в начина, по който въпросният човек се възприема от другия. Половата идентичност на онези, които не са нито мъже, нито жени, е защитена", се казва в решението.

+  +  +

Според православното учение има само два пола. Категоричното мнение на Православната Църква се основава на Словото Божие: „Когато Бог сътвори човека, създаде го по подобие Божие, мъж и жена ги сътвори и ги благослови(Битие 5:2).

По темата можете да прочетете и мнението на Негово Високопреосвещенство Ловчански митрополит Гавриил тук.