DAsoV0_5c5aceb291e996_24300789-tmb-750x428xfill Всемирното Православие - ПОВЕЧЕ ОТ 500 ЖИТЕЛИ НА ТАНЗАНИЯ ПРИЕХА ПРАВОСЛАВНО КРЪЩЕНИЕ Масовото кръщение се състоя в танзанийския град Кимамба, в православния храм „Св. Георги Победоносец“, построен от гърците през 1952 г.

520 местни жители на Танзания приеха тайнството Кръщение и станаха членове на Православната Църква. В същия ден те пристъпиха и към тайнството Причастие, а на следващия ден няколко двойки се венчаха, съобщава Romfea.gr.

Епископът от Александрийската православна църква – Иринуполски (Дар-Ес-Салаамски) митрополит Димитрий, ипертим (гp. υπέρτιμος — „пречестен“) — почетна титла в Източната Римска империя и в Православните църкви с гръцка традиция - б.пр.) и екзарх на Източна Танзания и Сейшел, извърши освен това и чина на пострижение за четци на петима млади африканци, които ще помагат при служението в новите енории в източната част на Танзания.

Митрополит Димитрий благодари на православните гърци, живеещи в тази област, за тяхната помощ в мисионерските трудове на митрополията на Александрийската Патриаршия.