M4gfB5_5d39ec3d786266_06602663-tmb-720x411xfill Всемирното Православие - СВ. СИНОД НА ЕЛАДСКАТА ЦЪРКВА УСТАНОВИ ДЕН В ЗАЩИТА НА НЕРОДЕНОТО ДЕТЕ  (2)В Гърция Св. Синод на Еладската православна църква установи ден за защита на нероденото дете, съобщи гръцката информационна агенция „Romfea.

В съответното циркулярно писмо, придружено с протокол № 5721/2018 г., те подчертаха, че членовете на Св. Синод са приели това решение, за да защитят живота на децата и да решат демографския проблем в Гърция.

С чувство на радост и благодарност приветстваме решението на Св. Синод на Еладската църква да установи първата неделя след Рождество Христово да бъде ден за защита на живота на нероденото дете“, - коментираха събитието сътрудници на движението „Позволи ми да живея“.

Преди това Св. Синод на Еладската православна църква излезе със специално заявление относно плановете на гръцкото правителство да разшири действието на закона „за свободното съжителство“ и за еднополови двойки. Тогава гръцките йерарси напомниха на обществото, че еднополовите „съюзи“ изкривяват понятието семейство. „В случая на държавно узаконяване на свободното съжителство имаме работа с дълбоко богословско и социално изкривяване на понятието за семейство, което вече не се разглежда като „малка Църква“, а като просто съжителство един с друг“ – подчертаха членовете на Св. Синод и обърнаха внимание, че сега е „жизнено важно да се запази и осигури по-нататъшното съществуване на института на брака, спарведливо наричан малка Църква“.

NL3GJ2_5d39ec481acc61_15601452 Всемирното Православие - СВ. СИНОД НА ЕЛАДСКАТА ЦЪРКВА УСТАНОВИ ДЕН В ЗАЩИТА НА НЕРОДЕНОТО ДЕТЕ  (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На снимката:  Членовете на Св. Синод на Еладската православна църква (фото: Romfea).