IMG_3599 Всемирното Православие - 100 ДЕЦА УЧАСТВАХА ВЪВ ВЕЛИКДЕНСКИЯ ПРАЗНИК ПРЕД ХРАМА100 деца показаха уменията си да пеят, танцуват и рецитират във Великденския концерт пред катедрален храм „Св. Висарион Смоленски“,  организиран за поредна година на Светли Четвъртък /24 април/ от Младежки православен център „Чисти сърца“.

 

Малките изпълнители-гости  бяха от Академия за изкуства от Първо СОУ „Св. св. Кирил и Методий“, вокална група от Второ ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“, танцов и певчески състав  от ОДЗ „Синчец“, Детският фолклорен танцов театър „Еньовче“  и рецитатори, всички от града. Озвучаването се осъществи благодарение на община Смолян.

Художествената  програма  започна с песнопението за прослава на Божия Син  „Христос Воскресе“ от детски хор „Чисти сърца“.  Водещи бяха 11-годишните Елена Пашова и Диана Сиракова от групата по вероучение, представяйки всеки състав с подходящи за празника текстове. Мария Жайгарова и Кристина Манова, също от  „Чисти сърца“,  рецитираха свои Великденски стихотворения.

И тазгодишният празник пред храма за Христовото Възкресение показа милото желание на участниците да зарадват публиката. Децата пяха и танцуваха от сърце. Всички бяха поздравени от секретаря на Архиерейското наместничество протойерей Запрян Шиков. Той преподаде и отеческия благослов на Пловдивския митрополит Николай, който пожелава на децата да са здрави и весели, послушни  и усърдни в усвояването на добродетели, закриляни от Божията благодат.

Вълнуващ момент от празника бе, когато председателката на Съюза на инвалидите в Смолян Захаринка Славчева обяви, че иска да връчи три благодарствени адреса за проявено милосърдие и доброта към децата на съюза – на Младежката доброволческа организация „Чисти сърца“ и на майките Дарина Альолева и Марияна Иванова. Тя бе дошла с две дечица – Коцето и Неви, които изпълниха стихотворения за благодарност към дарителите и за Великденски поздрав към публиката.

Празникът завърши с общо хоро, поведено от танцьорите  на „Еньовче“ и в съпровод на децата гайдари от СОУ „Св. св. Кирил и Методий“. Творческите ателиета на открито, обаче, продължиха до късно. Обединено в едно, предимно за рисуване и оцветяване, в него се включиха 30 деца от града.

IMG_3311 Всемирното Православие - 100 ДЕЦА УЧАСТВАХА ВЪВ ВЕЛИКДЕНСКИЯ ПРАЗНИК ПРЕД ХРАМА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_3575 Всемирното Православие - 100 ДЕЦА УЧАСТВАХА ВЪВ ВЕЛИКДЕНСКИЯ ПРАЗНИК ПРЕД ХРАМА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_3576 Всемирното Православие - 100 ДЕЦА УЧАСТВАХА ВЪВ ВЕЛИКДЕНСКИЯ ПРАЗНИК ПРЕД ХРАМА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_3587 Всемирното Православие - 100 ДЕЦА УЧАСТВАХА ВЪВ ВЕЛИКДЕНСКИЯ ПРАЗНИК ПРЕД ХРАМА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_3612 Всемирното Православие - 100 ДЕЦА УЧАСТВАХА ВЪВ ВЕЛИКДЕНСКИЯ ПРАЗНИК ПРЕД ХРАМА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_3614 Всемирното Православие - 100 ДЕЦА УЧАСТВАХА ВЪВ ВЕЛИКДЕНСКИЯ ПРАЗНИК ПРЕД ХРАМА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_3623 Всемирното Православие - 100 ДЕЦА УЧАСТВАХА ВЪВ ВЕЛИКДЕНСКИЯ ПРАЗНИК ПРЕД ХРАМА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_3633 Всемирното Православие - 100 ДЕЦА УЧАСТВАХА ВЪВ ВЕЛИКДЕНСКИЯ ПРАЗНИК ПРЕД ХРАМА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_3637 Всемирното Православие - 100 ДЕЦА УЧАСТВАХА ВЪВ ВЕЛИКДЕНСКИЯ ПРАЗНИК ПРЕД ХРАМА