mk Всемирното Православие - ЕДНА ГОДИНА ОТ КОНЧИНАТА НА ПРИСНОПАМЕТНИЯ ВАРНЕНСКИ И ВЕЛИКОПРЕСЛАВСКИ МИТРОПОЛИТ КИРИЛНа 9 юли 2014 г. се навършва една година от кончината на приснопаметния и обичан наш архиерей Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Кирил.

Всемилостивият Бог прие душата на един скъп архиерей, добър човек и деен митрополит, който се грижеше за епархията си.

 

Но „Който вярва в Сина, има вечен живот” (Иоан. 3:16) и това е нашата утеха, „…че имаме от Бога дом на небесата”. Надеждата за това не престава да ни крепи и в такива часове на неочаквана загуба, на непредвидени страдания и скърби, защото вярата ни е открила вечното и райско жилище при Небесата.

Прекланяйки се пред светлата му памет, с любов молим Господ - Царят на царете, да дарува блажен мир и вечен покой на душата на блаженопочиналия митрополит Кирил!


От Епархийското ръководство и служителите при Варненска

и Великопреславска света митрополия


На 09.07.2014 г. – сряда – в Катедралния храм „Успение Богородично”, от 09.00 ч., ще бъде отслужена Заупокойна света Литургия, а след нея и панихида в храма, както и трисагий на гроба за покойния митрополит Кирил в Централен гробищен парк от Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан в съслужение с архиереи от Св. Синод и духовенство от епархията.