IMG_6146 Всемирното Православие - ДЕТСКИ ХОР „ЧИСТИ СЪРЦА“ СЕ ПОКЛОНИ ПРЕД МОЩИТЕ НА СВЕТИ ЙОАН КРЪСТИТЕЛ В СОЗОПОЛДни преди новата учебна година група  от детския хор „Чисти сърца“  към катедрален храм „Св.  Висарион Смоленски“ в Смолян се завърна  от  едноседмичен творчески лагер на Черноморието.

Децата с диригентката на хора Соня Цветкова имаха възможност да пътуват и до Созопол, за да посетят храм „Св. Св. Кирил и Методий“, където се съхраняват откритите през 2010 година мощи на Св. Йоан Кръстител. Малките певци с вълнение пристъпиха към реликвата, станала едно от чудесата на България. Мощите на Св. Йоан Кръстител бяха открити от екипа на проф. Казимир Попконстантинов по време на археологическите  разкопки на средновековния манастир "Свети Йоан Предтеча“ на острова край Созопол. Професорът тогава заяви, че за първи път в световната библейска и християнска археология са открити частити от мощи на Св. Йоан Предтеча и Кръстител, съпроводени с надпис.

След като запалиха свещици и се поклониха, децата изпълниха няколко песнопения за възхвала на Божията благодат и на Майка Богородица. Отец Иван, отсъствайки от храма, благослови децата по телефона, разреши да направят няколко снимки  и им пожела да бъдат усърдни във вярата за радост на родителите си и на Отечеството. Всички получиха листовка с житието на Св. Йоан Кръстител. Той е предшественик на Иисус Христос, когото кръщава в река Йордан.

 

 http://www.globalorthodoxy.com/images/chisti_sozopol/IMG_6111.JPG

http://www.globalorthodoxy.com/images/chisti_sozopol/IMG_6137.JPG

 

 http://www.globalorthodoxy.com/images/chisti_sozopol/IMG_6138.JPG

 http://www.globalorthodoxy.com/images/chisti_sozopol/IMG_6144.JPG

 http://www.globalorthodoxy.com/images/chisti_sozopol/IMG_6145.JPG