IMG_7536 Всемирното Православие - В СРЕДНОГОРЦИ ОТБЕЛЯЗАХА ХРАМОВИЯ СИ ПРАЗНИК С ДАРЕНИЕ ОТ 30 ХИЛ. ЛЕВАС празнична света Литургия бе отпразнуван Денят на небесния покровител на България и патрон на църквата в село Средногорци Свети Йоан Рилски – 19 октомври. За празника пристигнаха богомолци от Смолян и деца от хор „Чисти сърца“.

 

Богослужението извърши отец Васил Маджаров от храм „Св. Николай Чудотворец“ в Устово, който е и енорийски свещеник в Средногорци. С него бяха и хористи от устовската църква. Той освети донесените пити и хляб за здраве, а след това благослови  всички присъстващи на храмовия празник. Призова небесния закрилник на България  да бди и над малкото родопско село Средногорци,  да пази жителите му от беди и бедствия, да дава на семействата мир и благоденствие.

Отец Васил обяви дарението,  направено от   инж. Таньо Стайковски чрез фирма „Строй Тис“ ЕООД  - 30 134 лева, с които  е преобразена вътрешната обстановка на храма. Той прочете благодарствения  адрес до инж. Стайковки от името на църковното настоятелство, в което се казва, че упоритостта, духовната сила и милосърдието са безценен пример как може да  живее човек въпреки несгодите и трудностите в днешно време. Какъв по-добър смисъл може да предаде на живота си човек от това да живее мъдро и достойно, милосърдно и отзивчиво!

По традиция на празника на църквата „Св. Йоан Рилски“ в Средногорци на трапезата с благословен курбан сядат и съседите на християните – мюсюлманите. Те бяха поканени и на този храмов празник, както  и християните са били почерпени от тях на Байрям.

 

 

IMG_7570 Всемирното Православие - В СРЕДНОГОРЦИ ОТБЕЛЯЗАХА ХРАМОВИЯ СИ ПРАЗНИК С ДАРЕНИЕ ОТ 30 ХИЛ. ЛЕВА

 


 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_7582 Всемирното Православие - В СРЕДНОГОРЦИ ОТБЕЛЯЗАХА ХРАМОВИЯ СИ ПРАЗНИК С ДАРЕНИЕ ОТ 30 ХИЛ. ЛЕВА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_7624 Всемирното Православие - В СРЕДНОГОРЦИ ОТБЕЛЯЗАХА ХРАМОВИЯ СИ ПРАЗНИК С ДАРЕНИЕ ОТ 30 ХИЛ. ЛЕВА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_7647 Всемирното Православие - В СРЕДНОГОРЦИ ОТБЕЛЯЗАХА ХРАМОВИЯ СИ ПРАЗНИК С ДАРЕНИЕ ОТ 30 ХИЛ. ЛЕВА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_7649 Всемирното Православие - В СРЕДНОГОРЦИ ОТБЕЛЯЗАХА ХРАМОВИЯ СИ ПРАЗНИК С ДАРЕНИЕ ОТ 30 ХИЛ. ЛЕВА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_7667 Всемирното Православие - В СРЕДНОГОРЦИ ОТБЕЛЯЗАХА ХРАМОВИЯ СИ ПРАЗНИК С ДАРЕНИЕ ОТ 30 ХИЛ. ЛЕВА