7d3f9b20b7d587fd7167a5f0013c730d_XL Всемирното Православие - ИЗЛЕЗЕ ОТ ПЕЧАТ ВЕЛИКДЕНСКИЯТ БРОЙ НА ВЕСТНИК „ЧИСТИ СЪРЦА“В осем разноцветни и изпъстрени със свежи мисли страници излезе от печат поредното издание за деца и младежи „Чисти сърца“. Този брой е посветен на Христовото Възкресение. По повод на най-светлия празник за християните специален благослов  от първа страница отправя архиерейският наместник на Смолянска духовна околия архимандрит Висарион.

Той припомня призива на Христос: „Радвайте се!“ и допълва: „Нека от душа и сърце приемем този поздрав и  да пеем многократно на земята и небето: „Христос Воскресе!“. Моля Възкръсналият Христос да ви благослови и освети, за да бъдем синове и дъщери на Светлината на света.“

Новият Великденски брой на в. „Чисти сърца“ съдържа репортажи, есета, разсъждения, лични мнения за вярата и живота на деца от 8 до 17-годишни, рисунки, посветени на Христовото Възкресение, много снимки. Отразени са духовните и благотворителни дейности на „Чисти сърца“, приготовлението за Цветница. Има раздели за семейството и за правата и задълженията на децата. И, разбира се, публикувани са  творби с детското отношение към Спасителя на света и Неговата Майка Богородица.

Вестникът се издава от Младежки православен център „Чисти сърца“ към катедрален храм „Св. Висарион Смоленски“ – Смолян.