4830v8cb477 Всемирното Православие - БЕСЕДА ЗА ОТНОШЕНИЕТО КЪМ ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА В ПРАВОСЛАВИЕТО И В ДРУГИТЕ РЕЛИГИИ (3)Казанската икона на св. Богородица

С благословението на Негово Високоблагоговейнство иконом Александър Георгиев, председател на столичния храм "Св. св. Кирил и Методий" (ул. "Г. Вашингтон" 47), се организира открита беседа на тема: „ОТНОШЕНИЕТО КЪМ СВ. БОГОРОДИЦА В ПРАВОСЛАВИЕТО, В СЕКТИТЕ И В НЕХРИСТИЯНСКИТЕ РЕЛИГИИ”.

 Беседата ще се състои на 3 декември 2015 г. (четвъртък) от 18,00 часа в залата на Енорийския център при храм "Св. св. Кирил и Методий".

Лектор ще бъде д-р Десислава Панайотова - директор на Центъра за религиозни изследвания и консултации "Св. св. Кирил и Методий", който работи при храма.

Беседата се посвещава на предстоящия светъл Господски празник Рождество Христово.

За Православната църква личността на св. Дева Мария е от ключово значение.

Сектите и нехристиянските религии премълчават или изопачават истината за нея, докато св. Православие счита Пресвета Богородица за стълба към небесното Божие царство. В този смисъл правилното почитане на Божията майка означава и изрядно изповядване на вярата в нейния Син и наш Бог Иисус Христос.

По време на беседата ще има видеопрезентация с възможност за въпроси и отговори.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

3 декември (четвъртък) 2015 г.

Начало: 18,00 ч.

Храм "Св. св. Кирил и Методий"

Адрес: ул. "Г. Вашингтон" № 47, София

Енорийска лекционна зала, ет. 1

ВХОД СВОБОДЕН

 

________%20____.%20____.%20__________%20__%20______________ Всемирното Православие - БЕСЕДА ЗА ОТНОШЕНИЕТО КЪМ ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА В ПРАВОСЛАВИЕТО И В ДРУГИТЕ РЕЛИГИИ (3)

 

 

 

 

Храм "Св. св. Кирил и Методий" (ул. "Г. Вашингтон" 47)