Почитаме Иисус Христос и силно вярваме в Него, защото Той единствен е Богочовек. Пример е за нас, учим се от Него. Още с Неговото раждане Богородица е знаела, че Той ще бъде нашият Спасител.

Учи ни на вяра, затова сме християни, в Негова чест. Палим свещички и си казваме молитви, защото знаем, че Той ще ни чуе.

 

На Рождество, Великден, Богородица и други празници в църквата ходим цялото семейство заедно, а аз ходя често, защото посещавам неделното училище.

Рождество Христово е много светъл празник. Благодарна съм, че съм християнка. Кръстена съм и спазвам традициите, създадени след идването на Христа. Той е роден във Витлеем от Дева Мария. Когато това се случило, Ангел Господен известил на хората, зарадвали се пастирите и отишли да видят Младенеца, а мъдреци му поднесли скъпи дарове като на Цар. Това раждане било съпроводено с чудната поява на Витлеемската звезда. Аз силно вярвам, че тази история  е истинска, заради което и толкова силно вярвам в Иисус Христос – човекът, който станал Бог. Който Бог го изпрати като Свой Син да спаси човечеството.

 

 Към рубриката на конкурса "Чудото на Коледа - Рождество Христово" 2015 г.