ikona_bojiata_majka Всемирното Православие - ЧУДОТВОРНАТА ИКОНА НА БОЖИЯТА МАЙКА „ВСЕЦАРИЦА“ (ОБНОВЕНО)

 Чудотворната иконата на Божията майка „Всецарица” (“Пантанаса”) ще бъде тържествено посрещната на 5 януари в храма ни "Св. мчца Параскева“, където ще остане през целия богоявленски цикъл за поклонение.

Тя е уголемено копие на оригинала, който се намира в Атонския манастир Ватопед.

Иконата „Всецарица“ е известна с многото си чудеса и благодатна помощ на обръщащите се с вяра и молитва към нея - на хора с онкологични заболявания, бездетие, при зависимост от алкохол и наркотици, за помирение на враждуващи.

Светинята ще пристигне с благословението на Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит в чест на предстоящия празник св. Богоявление, по инициатива на храмовото духовенство и църковното настоятелство на храма.

Нека се молим поклонението пред иконата да бъде за духовна подкрепа на вярващите, за здраве, мир и благоденствие през настъпващата 2017 г.

Иконата ще бъде донесена от братята на Църногорския манастир "Св. безсребреници Козма и Дамян" и тържествено посрещната в четвъртък (5 януари), в 16.00 ч. в двора на църквата. След внасянето ѝ в храма ще бъде отслужен молебен канон.

По време на престоя на иконата в църквата, от 5 до 15 януари, всеки ден ще се отслужва св. Литургия от 9:00 часа, както и вечерно богослужение с акатист от 18:00 часа. В събота, 14 януари, акатистът ще бъде от 16 часа. В неделя след св. Литургия иконата на св. Богородица Всецарица" ще бъде тържествено изпратена за Църногорския манастир, където тя пребивава постоянно.

За повече информация при евентуални промени: тел. 02/983-19-63.