IMGP1326~0 Всемирното Православие - ДНЕС СТАРТИРА СЪВМЕСТНА ИНИЦИАТИВА НА ОМБУДСМАНА МАЯ МАНОЛОВА И БЪЛГАРСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВАС молитва към Бога започва кампанията „Великден за всеки“, която се организира под патронажа на омбудсмана  на Р България, с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, и с партньорството на Българската православна църква.

Кампанията стартира на 7 март т.г. с Молебен, който ще се отслужи в столичния храм „Св. Кирил и Методий”.

Патриарх Неофит лично ще вземе участие и ще благослови инициативата, която е насочена към традиционно най-бедните членове на обществото ни – българските пенсионери. 

Начало 11.00 ч.

Храмът се намира на ул. "Георг Вашингтон" № 47 (на Женския пазар).

-----------

Припомняме, че на срещата през декември м.г. между предстоятеля на БПЦ и омбудсмана Мая Манолова, Негово Светейшество пое ангажимент Българската православна църква в лицето на Софийска св. митрополия да се включи в инициативата през настъпващата 2017 г. Тя, по думите му, „е напълно в духа на християнските ценности” и ще помогне на възрастните хора тази година да посрещнат големия християнски празник Възкресение Христово без притеснение.