DSC_02501 Всемирното Православие - ЛОВЧАНСКИЯТ МИТРОПОЛИТ ГАВРИИЛ БЕШЕ НАГРАДЕН С ПОЧЕТНИЯ ЗНАК НА РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО – ЛОВЕЧ Негово Високопресвещенство Ловчанският митрополит е бил награден с  Почетния знак на Регионално управление на образованието – гр. Ловеч, съобщава Официалният сайт на Ловчанска епархия.  Церемонията се е състояла на 22.05.2019 г. в салона на ловчанското читалище "Наука - 1870 г.".

Почетният знак е  бил връчен от началника на РУО – Ловеч г-н Еленко Начев, за издигане на духовните ценности в българското образование.

Както е известно, Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил е председател на Културно-просветния отдел на БПЦ, който има важно място в дейноста на родната ни църква по въпросите на образованието и православната просвета.  На свой ред,  Негово Високопреосвещенство благослови и стартира откриването на ново училище "Св. Седмочисленици" в гр. Ловеч, в което  учениците, във времето на бездуховност и  различни отстъпления, ще бъдат образовани и възпитавани в духа на православните ценности.

На многая и благая лета, владико!