korica%20etara0001 Всемирното Православие - Нова книга за историята на храм "Свети Димитър" - ЕтъраАвтор на информацията: о. Стефан Стефанов

 

            Тази малка, но стилна книжка ще преведе през времето и ще разкаже историята на този храм на всеки, който реши да се запознае с него по този начин. Но най-вече ще му открие силата на вярата на хората, вградили съдбите и душите си в него. Тя е съставена за да не погине нашето културно, историческо, църковно, религиозно и духовно наследство, а да пребъдва в пределите на духовността.

      Настоящата книга биде съставена по настояването на църковния настоятел Веско Василев и аз нямам претенции да съм неин автор, а само съставител. Защото щом се потопих в атмосферата на отминатите години не посмях да променя почти нищо от наличните текстове писани от моите предшественици и събратя за този храм.

      Хиляди благодарности на хората помогнали за това издание, като се започне от директора на РИМ Габрово Петьо Тоцев, внукът на ств. свещ. ик. Стефан Христов - Димитър Енчев, който понастоящем е в САЩ, събратята служили в храма преди мен, та до екипа на "ЕКС-ПРЕС" - Габрово, който изпълни поръчката на изключително високо професионално ниво.

 

Светли пасхални празници!