thumb_274x196_115 Всемирното Православие - ПРЕДСТАВЯНЕ НА КНИГАТА  „ДОРОСТОЛСКИ МИТРОПОЛИТ ИЛАРИОН – НАШИЯТ ВЛАДИКА” В ЕНОРИЙСКИЯ ЦЕНТЪР „СВ. ГОРАЗД”

На 16 февруари в Енорийския център „Св. Горазд” бе представена книгата „Доростолски митрополит Иларион – Нашият Владика”  Тя съдържа спомени от различни автори - духовни чеда и близки на митрополита.  Книгата е многолика и разнообразна по съдържание, но единна. Обединява я духа на любовта към един неуморен молитвеник, изповедник, близък съветник, грижовен духовен отец, мъдър наставник.

Доцент Спас Сивриев, преподавател в Шуменския Университет и роднина на Владиката с голямо вълнение сподели впечатленията си от книгата и разказа спомени.

Мария Антонова, съставител на книгата, прочете пред аудиторията встъпителните думи написани от нея и призова да не гасне огънчето на спомена, който всеки носи в себе си.

Марина Младенова обърна внимание на младия духовник Иларион, когото тя познава още от дете и каза, че сме щастливи от познанството си с този забележителен молитвеник и душепастир.

Всички достойнства на обаятелната и величава личност на дядо Иларион трудно могат да се изброят. Той посвети живота си на Бога и Църквата, и всеки ден се подвизаваше да възпитава в себе си малките добродетели. За това свидетелства една от беседите му, в която пише следното:”Сребристата роса пада на дребни капки по цветята, но ги освежава, украсява и прави да благоухаят. Тъй и малките добродетели красят и издигат човека.”

За него „най-хубавият ден беше всеки започнат с молитва, най-приятното развлечение – работата, най-първа необходимост – общуването, най-голямото щастие – да си полезен всекиму, а най-красивото в света – любовта”.

 

 Представяне на новата книга за Доростолски митрополит Иларион

 

 Представяне на новата книга за Доростолски митрополит Иларион

 

 Представяне на новата книга за Доростолски митрополит Иларион