Уважаеми читатели,

С голяма радост предлагаме на вашето внимание нов, много полезен филм, посветен на личността на схимонах Антоний Зографски, който е бил монах в родния ни манастир "Св. вмчк. Георги Зограф" на св. Гора Атон и след чиято кончина има свидетелство на духовния му старец - о. Рафаил Берестов, че се е спасил и е достигнал Царството Небесно.

Филмът е заснет с благословението на йеросхимонах Кирил Зографски. Автор и режисьор е г-ца Соня Анкова. Целта на автора е била "да привлече вниманието на професионалистите, та те да се заемат и да направят голям филм за този наш съвременен светец, чийто мощи са нетленни /жълти/".

Молбата на г-ца Анкова е, който е познавал о. Антоний, има спомени от познанството си с него, да и пише на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Във филма са заснети спомените на близки и приятели на о. Антоний, отдали живота си на Христа, и така неизменно покрай него израснали в духовния си живот. Всеки от участниците осъзнава, че това израстване по неясен, но действен начин е било свързано с личността на схимонах Антоний, чиято помощ и молитвено застъпничество имат и сега.