История на Православната църква в Америка

AmericanOrthodoxHistory Всемирното Православие -  История на Православната църква в Америка

Аз няма да вървя в точен хронологичен ред. Бих искал само да очертая рамка за бъдещи дискусии. Трябва също да кажа, че това, което представям, е много елементарен преглед на историята на Американското Православие. Много неща ще бъдат пропуснати, а голяма част ще бъдат опростени. Но мисля, че  важното е всичко да бъде събрано на едно място.

anscient%20fight_logo Всемирното Православие -  История на Православната църква в Америка

Eлектронен портал Всемирното Православие с радост информира своите читатели, че стартира представянето на авторски програми на Ancient Faith Radio. Както вече имахме възможността да уточним, Ancient Faith Radio е престижно американско православно интернет радио, което е под  юрисдикцията на Антиохийската православна църква в Северна Америка. То е член на Съвместните Църковни Медии (Conciliar Media Ministries), които са създадени през 2007 г. с благословението на Негово Високопреосвещенство Митрополит Филип. Като официален партньор на Ancient Faith Radio, Всемирното православие ще отрази неговите радиопрограми на български език, които ще бъдат предложени на читателската аудитория в превод на г-н Алексей Стамболов. 
AmericanOrthodoxHistory Всемирното Православие -  История на Православната църква в Америка

Първата подготвена от нас радиопрограма е посветена на Американската Православна История – История на Православната Църква в Америка. Автор и водещ е Матю Нейми, който изследва американското православие в миналото. Матю Нейми е директор на  Дружеството за православна християнска история в Америка (Society for Orthodox Christian History in the Americas –SOCHA). 

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре