ПРАВОСЛАВНО ИЗДАНИЕ "БОЖЕСТВЕНИ ИСКРИЦИ"

Bojestveni_iskritsi_37 Всемирното Православие - ПРАВОСЛАВНО ИЗДАНИЕ "БОЖЕСТВЕНИ ИСКРИЦИ"

Уважаеми читатели!

Скъпи приятели!

Представяме ви поредния брой на детско-юношеското списание "Божествени искрици", 37 брой, което излиза вече 13-та година с Божието благословение и помощ. Посветили сме го на децата, т.е. на учениците, по повод Новата учебна година, пожелавайки им Бог и Майката Божия, а също и Ангелите им пазители и Светците да бдят над тях и да ги закрилят всеки миг. Нека те, ученици и учители, заедно, с много труд, старание, взаимни усилия и обич вървят по стръмния път на науката!

spisanie Всемирното Православие - ПРАВОСЛАВНО ИЗДАНИЕ "БОЖЕСТВЕНИ ИСКРИЦИ"

Да, родена съм в едно далечно село, което се намира в подножието на Бакаджиците! Там, където в манастира "Св. Спас" е служил руският отец, отец Сергий, дошъл тук през 1908 г. от Троице - Сергиевата лавра в Русия, за да служи на Бога тук, в Храм-паметника "Свето Рождество Христово" край Шипка, като певец, послушник тогава - Николай Григорович Чернов, бъдещият архимандрит Сергий.

Списанието излиза с благословението на Старозагорската Света Митрополия. А главен редактор на списанието е отец Йордан Карагеоргиев от храм "Св. Димитър Солунски", гр. Стара Загора.

 

Списание "Божествени искрици" брой 30 - формат на файла PDF

Списание "Божествени искрици" брой 31 - формат на файла PDF

 

bojestveni_iskrici_org Всемирното Православие - ПРАВОСЛАВНО ИЗДАНИЕ "БОЖЕСТВЕНИ ИСКРИЦИ"

 "Божествени искрици"! Така озаглавихме своето детско-юношеско списание преди 10 -т години, когато започнахме да го издаваме в нашия град, Казанлък - Долината на Розите!

  Да,"Божествени искрици"! Именно "Искрици" трябваше да бъде наименованието му, защото то трябваше да разпръсне своя пламък като слаби Бижии искрици на светлина, на доброта и обич, на искреност, честност и смиреност - на всичко онова, на което ни учи Свещеното Писание!

  И тези "искрици" трябваше да се слеят след време в едно с всички останали "Божествени искрици" по лицето на тази страна, на тази земя и да се разгорят в един голям и буен пламък, който ще обхване цялата страна, цялата земя, за да свети на всички хора, които се стремят към Светлината. За да сгрее всички хора, чиито сърца копнеят за топлота и любов, за разбиране и приятелство - за смислен човешки живот!!!...

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре