bojestveni_iskrici_org Всемирното Православие - ДЕТСКО - ЮНОШЕСКО ПРАВОСЛАВНО ИЗДАНИЕ "БОЖЕСТВЕНИ ИСКРИЦИ"

 "Божествени искрици"! Така озаглавихме своето детско-юношеско списание преди 10 -т години, когато започнахме да го издаваме в нашия град, Казанлък - Долината на Розите!

  Да,"Божествени искрици"! Именно "Искрици" трябваше да бъде наименованието му, защото то трябваше да разпръсне своя пламък като слаби Бижии искрици на светлина, на доброта и обич, на искреност, честност и смиреност - на всичко онова, на което ни учи Свещеното Писание!

  И тези "искрици" трябваше да се слеят след време в едно с всички останали "Божествени искрици" по лицето на тази страна, на тази земя и да се разгорят в един голям и буен пламък, който ще обхване цялата страна, цялата земя, за да свети на всички хора, които се стремят към Светлината. За да сгрее всички хора, чиито сърца копнеят за топлота и любов, за разбиране и приятелство - за смислен човешки живот!!!...

  За да сгрее сърцата и душите на децата - тези, на които принадлежи Бъдещето на страната ни!!!... Затова посветихме това списание на Децата на България по цялата земя!!!...

  Идеята за това списание се роди спонтанно, през 2000-та година, в един разговор с редактора на книжките ми - г-н Николай Михайлов. По негово предложение списанието започна да излиза под наименованието "Християнче", от което излезнаха обаче само 6-т броя. Наскоро след това стигнахме до убеждението, че трябва да бъде променено името на това списание, защото разбрахме, че под това наименование такова детско списание е излизало преди години. Така се роди и второто му наименование - "Божествени искрици".

  Списанието излиза с благословението на Старозагорската Света Митрополия. А главен редактор на списанието е отец Йордан Карагеоргиев от храм "Св. Димитър Солунски", гр. Стара Загора.

 Издателствто, което ги издава тук, в нашия град, се казва "Стикс и Монида". Издателство, в което работят много добри професионалисти, на които сърдечно благодарим за положения им труд през всичките тези 10 години, дори 11-та година вече започна!

  Много от материалите, които ползваме за подготовката на това списание /особено в първите му години/, принадлежат на Издателство "Витезда", а също и на  монахиня Валентина Друмева - Майка Валентина от Калоферския манастир. Те двамата, г-н Николов и Майка Валентина, са нашите най-добри приятели на това детско списание, най-добрите ни и активни разпространители, за което използваме възможността да им благодарим отново най-топло, най-сърдечно!

  Благодарим сърдечно и на всички наши сътрудници през годините, които се включваха със свои материали на напълно доброволни начала, както се подготвя и самото списание, на разпространителите му, на хората, които бяха близо до нас и ни подкрепаха духовно и морално!

  Благодарим и на своите читатели, които изразяват радостта си искрено и нежно!

  Ще се радваме много, ако и в бъдеще това малко и скромно наше списание носи радост на децата, младежите и девойките, на родителите, учителите и на всички наши читателите, за които го подготвяме, с Божията помощ - с много загриженост и обич!