49362.p.jpg?0 Всемирното Православие - В ЙОХАНЕСБУРГ ПОГРЕБАХА ДЕВОЙКА, ЗА ЧИЯТО СМЪРТ ОБВИНЯВАТ САТАНИСТИ Предполага се, че двете момичета, които през октомврийската вечер отишли на разходка в Южен Йоханесбург, са станали жертви на сатанисти, опитали се живи да ги изгорят.

„Дяволът не можа да победи. Мръсниците не можаха победят. Свините не спечелиха”, – повтарял един от роднините на опелото на 18-годишната Кирсти Теолого, както става ясно, твърде емоционално изразявайки мъката ти, но мнозина от събралите се в гръцката православна църква „Св. Василий” в окръг Екурхулени, провинция Гатуенг, ЮАР, съпричастно кимвали към него в отговор: „Амин”.

Кирсти и приятелката й, 16-годишната Бронвина Грамер, били завързани, залени с бензин и подпалени в парк в Южен Йоханесбург, - както се предполага, заради сатанински ритуал: двете били набелязани за човешко жертвоприношение.

Девойките нямали отношение към сектата. „Убедена съм, че Кирсти е нямала и понятие къде отива с познатите си”, - казала майката на загиналата, Силвия Теолого, чиито думи цитира News.iafrica.com.

Тялото на Кирсти било обгорено 75%. Тя починала в болницата, приятелката й е жива, но е все още в болница. Скоро пред съда ще застанат петима души, обвинени в убийство и покушение с цел убийство.

През изминалата седмица по твърде странен начин за един ден загинали пет кучета собственост на семейство Теолого, – за това писаха всички местни вестници. Предполага се, че кучетата на Кирсти, намерени с пяна по муцуните, били отровени от неизвестни лица, проникнали през нощта на територията на дома. Майката на Кирсти се оплакала и от тревожно звънене – непознат й казал по телефона, че следи шестте й деца. „Страхувам се за тях, не пускам децата на училище, те дори не ходят вече на разходка в парка”, - казала Силвия пред кореспондента на южноафриканския The National Age.

След смъртта на кучетата, шокираната Силвия помолила свещеник да освети наново дома й. Сега, казва тя, й станало доста по-спокойно. Тя споделила още, че се опитва да бъде силна, макар че на опелото жената плакала неутешимо, заобиколена от шестте си деца.

Сега цялото семейство ще чака съдът да реши, казва Силвия, и петима от младежите, с някои от които дъщеря й се познавала добре, да получат справедливото според цялата сила на закона.