8542439_orig Всемирното Православие - ЧУДОТВОРНАТА ИКОНА "ДОСТОЙНО ЕСТЬ" - БЪЛГАРСКА ИЗМЕНЯ ЛИКА СИ!Управителният Съвет на Балканско Атонско Сдружение бе известено по телефона от резбаря художник Ивайло Елшишки, който изработи проскинитария за иконата, че на 31 октомври 2012 г., когато той е поставил дървената плоскост, с която е бил затворен окончателно проскинитарият, е забелязал самоизобразило се кървавочервено петно върху лика на Богородица.

 

След като се получи съобщението, членовете на УС на БАС веднага отидоха в ПКСХП "Св. Ал.Невски", за да видят това изменение. При внимателното оглеждане лика на Богородица бяха забелязани общо 5 /пет/ петна, приличащи на кървави сълзи, докато ликът на Спасителя бе чист както първоначално изписания.

Членовете на УС на БАС удостоверяват, че ликът на Богородица бе абсолютно чист при изписването на иконата, след обличането й в ризницата, след близо едномесечния й престой в светогорския храм, при транспортирането на светинята от Света Гора Атон до България, при посрещането й на границата и поклонението в гр. Сандански, при поклонението на Негово Светейшество Патриарх Максим и лекарите от Болница "Лозенец", при посрещаното пред храм-паметника "Св. Александър Невски" и поставянето й в проскинитария.

Внимателно проучвайки стотиците фотографии на Чудотворната икона "Достойно есть" - българска, беше забелязано, че първото кървавочервено петно е било забелязано след поставянето на иконата в проскинитария в ПКСХП "Свети Александър Невски".

Чудото на самопроизволното изменение лика на Богородица, изписан на Чудотворната икона "Достойно есть"- българска, се е случило в присъствието на хиляди молещи се пред тази икона православни християни.

Който желае, нека да обяснява и доказва случилото се, а ние православните християни ще вярваме и ще се молим на Божията Майка пред нейния български чудотворен образ "Достойно есть".

7629055_orig Всемирното Православие - ЧУДОТВОРНАТА ИКОНА "ДОСТОЙНО ЕСТЬ" - БЪЛГАРСКА ИЗМЕНЯ ЛИКА СИ!