?ui=2&ik=5848ae2c3c&view=fimg&th=144c5f6d35f06786&attid=0.1.0 Всемирното Православие - Братството „Св. Архангел Михаил” при катедрален храм „Св. Неделя” организира: ПОКЛОННИЧЕСКО ПЪТУВАНЕ НА 30 МАРТ 2014 Г. (НЕДЕЛЯ)в Осеновлашкия манастир „Рождество Богородично” (Седемте престола)

и Искрецкия манастир „Успение Богородично”


Програмата включва:

7.00 ч. – Тръгване от София от пресечката на бул. „Тодор Александров” и ул. „Антим I” в посока Осеновлашкия манастир.

9.00-11.00 ч. – Участие в Светата литургия в Осеновлашкия манастир „Рождество Богородично”.

11.00-14.00 ч. – Разглеждане на манастира и околността му, свободно време.

14.00 ч. – Отпътуване от манастира в посока Искрец.

15.00-17.00 ч. – Поклонение в Искрецкия манастир „Успение Богородично” и свободно време.

17.00 ч. – Отпътуване от манастира в посока София.

около 18.30 ч. – Пристигане в София от мястото на тръгване.

Цена за 1 човек: 12 лв.

Записване за поклонението става на касата в катедралния храм.

Забележка: Настаняването в автобуса става по реда на записването. Ако участниците в поклонението наброяват по-малко от 40 души до вечерта на предишния ден, същото ще бъде отменено и средствата, заплатени за пътуването ще бъдат върнати.

Предвид факта, че Осеновлашкият манастир (Седемте престола) има нов стопанин, в лицето на о. Венцислав Тонов от храма „Св. Николай” в столичния кв. „Надежда”, който е определен с решение на Епархийския съвет към Софийската св. митрополия за изпълняващ длъжността игумен; и предвид лошото материално и стопанско състояние, в което е оставен манастирът от предишния изпълняващ тази длъжност; се приканват членовете на братството „Св. арх. Михаил” към столичния катедрален храм „Света Неделя” и енориашите на другите софийски храмове да подпомогнат материално и финансово Осеновлашката св. обител (който с каквато възможност разполага), като потърсят координатора и отговарящия за набирането на средствата и даренията – о. Мина Минчев, член на Епархийския съвет на Софийската св. митрополия и председател на Катедралния храм, както и настоятелството при храма.

Бог да даде здраве и благополучие на всички, включили се в това начинание.

Телефони за контакт: 02/ 987 57 48 (Kатедрален храм „Света Неделя”),

088 44 20 200 (дякон Петър Симеонов).