Cover_kniga_mitropolit_Gavriil Всемирното Православие - „ДА ЗАСЛУЖИМ ВЕЧНИЯ ЖИВОТ" – НОВА КНИГА НА МИТРОПОЛИТ ГАВРИИЛОще една книга на Ловчанска епархия ще зарадва българските читатели в навечерието на светлото Христово Рождество – Да заслужим вечния живот". Авторът на изданието е Ловчанският митрополит Гавриил. Книгата обхваща проповеди, интервюта и беседи на Негово Високопреосвещенство и излиза по повод на 20-годишнината от неговата епископска хиротония.

 

В сборника авторът засяга широк кръг от теми, касаещи проблемите и събитията в съвременния живот, излага светоотеческия подход и разбиране за тях и споделя своя духовен опит, придобит през дългите години на общение със съвременни старци и подвижници на благочестието.

Книгата е разделена в 5 части. Първата съдържа проповеди на Ловчанския митрополит Гавриил за големите православни празници. Втората обхваща негови слова и послания за различни църковно-обществени събития. Третата част включва доклади на Негово Високопреосвещенство, посветени на духовно-нравственото възпитание на децата и въвеждането на задължителното обучение по Православие в българските училища. Четвъртата част е съставена от интервюта, давани през годините за различни обществени и църковни медии. Последната част на сборника представлява фото-албум, проследяващ едни от най-важните събития в живота и служението на архиерея.

Книгата е голям формат, с твърди корици, с обем на текста от 256 страници и допълнителни 40 страници цветен фото-албум. Коричната цена е 7 лв., за църковните настоятелства и книжарници има търговска отстъпка.

 

За повече информация и поръчки:

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

тел.: 0888 286 937