Атонски беседи

%25D0%25B4%25D1%2581 Всемирното Православие - Атонски беседи „Светият Дух е любов и Той дава сила на душата

да обича враговете. Който не обича враговете си,

не е познал Бога“ (преп. Силуан Атонски).

Всички искат да бъдат в душевен мир, но как да се постигне това? Предлагаме на вашето внимание пет поучения на атонски старци, за това как да се преодолява раздразнителността.

1Bondarenko2-172x300 Всемирното Православие - Атонски беседи

Отец Артемий Бондаренко (род. 1976 г.) е представител на Руската православна църква, Московска патриаршия, в Германия. Настоятел е на православната църковна община „Преп. Серафим Саровски”, гр. Кобург, задълженията му са свързани с още две църковни общини: „Дванайсетте апостоли”, град Байройт, и „Равноапостолна Нина Грузинска”, гр. Хоф.

Пътеписа си за своето първо пътуване до Света Гора о. Артемий изпрати специално за сайта „Всемирното православие”, за да стигне и до българските читатели.

 

Първоначално обстоятелствата не ме пускаха да замина за Атон: нямаше вместо мен кой да мие съдовете в ресторанта; точно в тези дни трябваше да пътувам за епархийско събрание до Хамбург (явяването беше строго задължително!); беше невъзможно да оставя семейството си за цяла седмица (воденето на децата на училище, закуските, обедите и вечерите им, спорните занимания – всичко мен чака); а и пари за пътуването нямах… Затова, макар че приятелите ми отдавна се готвеха да тръгнат, аз до последно не вярвах, че ще ми се удаде да пребивавам в Градината на св. Богородица. Не вярвах, но въпреки това се молех за това!

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре