Episkop_Antonii_pic1 Всемирното Православие - МИТРОПОЛИТ АНТОНИЙ ЩЕ БЪДЕ ОФИЦИАЛНО ВЪДВОРЕН КАТО ЕПАРХИЙСКИ АРХИЕРЕЙ НА ЗАПАДНО И СРЕДНОЕВРОПЕЙСКА ЕПАРХИЯ

Митрополит Антоний ще бъде официално въдворен като епархийски архиерей на Западно и Средноевропейска епархияСнимка: Информационна агенция "Фокус"

 

Берлин. Официалното въдворяване на Негово високопреосвещенство митрополит Антоний като епархийски архиерей ще се проведе днес.

 След каноничния избор на новия Западно и Средноевропейски митрополит Антоний, проведен от Светейшия Български патриарх и Софийски митрополит Неофит и останалите членове на Св. Синод в София на 27 октомври 2013 г., предстои официалното въдворяване на митрополит Антоний като епархийски архиерей, което ще се състои в столицата на европейската ни задгранична епархия град Берлин. То ще бъде извършено на 3 ноември 2013 г., в празничния за християните неделен ден, в българския храм „Св. цар Борис Покръстител“ от Негово Високопреосвещенство Великотърновски митрополит Григорий, временно управлявал епархията до избора на митрополит Антоний, в присъствието на множество свещенослужители, църковнослужители и епархиоти на Западно и Средноевропейска епархия, делегация от България, представители на държавната власт в Берлин и гости. В неделния ден, 3 ноември, въдворяването на митрополит Антоний ще се извърши по време на архиерейската св. Литургия, която ще бъде отслужена в храма. Тържествен прием по повод избирането на нов архиерей на православните българи, членове на Българската православна църква, живеещи в Западна и Средна Европа, ще бъде даден от 13.30 ч. в Българското посолство в Берлин.