Св. Лука(Войно-Ясенецки), архиепископ Симферополски

p1bbbvodkrjav1fnhcne12sru903 Всемирното Православие - Св. Лука(Войно-Ясенецки), архиепископ Симферополски Дълбоко важният и тайнствен догмат за троичността в Лицата на Единия Бог отличава нашата християнска религия от всички други.

Цели хилядолетия е живял богоизбраният еврейски народ, вярвайки в Единия Бог – явилият Своето всемогъщество и непостижима премъдрост в сътворението на вселената; Своята правда – във всемирния потоп; Своето милосърдие и любов към Своя народ – в чудесното извеждане на евреите от дългия египетски плен, в преминаването през Червено море; в беседите на планината Синай с великия пророк Мойсей и в даруваните чрез него Десет Свой заповеди, и в много, много други велики събития,

6fa0659e6dbb17587127538b6987c1eb Всемирното Православие - Св. Лука(Войно-Ясенецки), архиепископ СимферополскиЧистоплътните хора се грижат за чистотата на дрехите си, стараят се да избягват всеки човек, който може да ги изцапа с мръсотия. Не може да не се отдалечат от нечистотата, ако не го направят, непременно ще се изцапат.

Точно така и християнинът трябва да пази чистотата на сърцето си, да стои по-далече от изпълнени с духовна нечистота хора.

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре