Азбука на православната религия

.JPG Всемирното Православие - Азбука на православната религияУважаеми читатели, през 2020 г. с благословението на Св. Синод на Българската православна църква – Българска патриаршия бяха изработени учебници по „Религия - Християнство-Православие“.

Учебниците са утвърдени от Министерството на образованието и науката и вече се използват успешно в обучението по „Религия” в българските училища. От днес те са достъпни за четене и ползване от родители, учители и ученици в официалния сайт на Св. Синод тук - https://bg-patriarshia.bg/textbooks

Според формулировката на самия Пространен катехизис Божественото Откровението е това, което сам Бог е открил на хората, за да могат те спасително да повярват в Него и достойно да го почитат (Пространный Православный Катихизис”). Именно от Божественото откровение е почерпано и учението на Православната вяра.  Според Иерей Олег Давиденков, особено внимание трябва да се обърне на определението спасително“: Откровението има за своя крайна цел спасението на човека, затова Бог ни открива знанието за Себе си само толкова, колкото е необходимо за нашето спасение. 

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре