Нашият екип

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

logo_org Всемирното Православие - Нашият екип

Електронен портал Всемирното Православие стартира на Възкресение Христово през 2009 г. Той съществува с благословията на приснопаметния Варненски и Великопреславски Митрополит Кирил. 

Порталът има за цел да представя българското православие зад граница, а също да се превърне в среща на българите в емиграция – да позволи на българския православен християнин да се почувства част от православното семейство и да научи повече за Православната Църква, нейната история, светини и учение.

На страниците на портала се публикуват ежедневно новини на православна тематика от България и Поместните православни църкви, поместват се периодично статии, посветени на православната вяра и на литургичния живот на Църквата. Тематиката е разнообразна: от догматичната основа на православието, историята на Православната църква до различни съвременни явления и тяхната връзка с православното съзнание. Съдържанието е обединено в близо 410 рубрики и представено чрез близо 15 000 публикации (информацията е актуална за  периода 2009 -до 2012 г ). Представени са множество светини и свети места от целия православен свят, за които читателят може да се информира и до които успява да се докосне, макар и виртуално. Авторското присъствие също бележи широк диапазон – от светите отци до съвременни популярни богослови, пишещи на български, руски, английски, гръцки, румънски, сръбски и др.

Екипът на Всемирното православие успя да привлече като свои сериозни партньори организации и медии, представящи православието в България, Русия, Америка и Полша. Обедини ни любовта в Христос и нашата обща вяра, отразена в завета на предците ни:

Да пазим православието като очите си (Митрополит Климент Търновски - Васил Друмев)

Ние, от името на екипа на Всемирното православие, изразяваме своята признателност към всички васнашите партньори, автори, преводачи, сътрудници и читатели и ви пожелаваме с радост в сърцата да изповядвате любовта си към светата Троица -Отца, Сина и Светия Дух.

Нека вашият път бъде изпълнен с  мир и радостот живота си в името на нашия свят Бог - Господ Иисус Христос и от светата православна вяра, която Той ни завеща!

Христос да пребъде в живота и сърцата ни!ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре