Инициативи

Прочети повече по темата Християнка от Смолян дари предсмъртно близо 20 хил. евро на църквата. 

Първата дама на САЩ Мишел Обама постави началото на кампанията за борба с детското затлъстяване и наднормено тегло, предадоха световните агенции. Кампанията се нарича „Нека се размърдаме“ и ще насърчава децата в САЩ към повече физическа активност, ще призовава към предлагане на по-здравословна храна в училищата и ще приканва американските производители на храни да дават по-точна информация в етикетите за хранителния състав на техните продукти, уточнява АП.
 
 
Продължава: http://svyat.com

korpus1_org Всемирното Православие - Инициативи

Архимандрит доц. Павел Стефанов

 Уважаеми КОЛЕГИ, 

 

         Научен център “Преславска книжовна школа” към ФХН при Шуменски университет “Епископ Константин Преславски” организира Международен симпозиум Свети Наум – дело, съратници и последователи” на 29-30 октомври 2010 г. в Шуменския университет. Форумът е посветен на 1100 години от Успението на Свети Наум.

 Имаме честта да Ви поканим да участвате с доклад до 15 мин. по обявената тема.

Докладите трябва да се предадат най-късно до 01.07.2010 г. на CD или по E-mail на Word 2000, придружени от използваните шрифтове и разпечатка на текста (или вариант в PDF формат). Докладът не трябва да надвишава 20 стандартни страници (включително и приложенията), с размер 12 pt и разредка 1,5. Резюмето - до една стандартна страница, 1800 знака, на английски, български (за чуждоезичните доклади) или руски език. Цитиране - под линия.

Докладите ще се публикуват в 12-ти том на поредицата “Преславска книжовна школа”.

 

photo_medium_467906 Всемирното Православие - Инициативи
Споразумение по изпълнението на Проект „Глобални библиотеки" ще бъде подписано днес в община Долна Митрополия, съобщават от пресцентъра на администрацията. Три библиотеки на територията на общината са включени в първата фаза на Програмата, това са библиотеките в читалищата в Долна Митрополия и в селата Ореховица и Победа. Проектът има за цел да насърчи модернизирането на библиотеките в цялата страна, за да подпомогне приобщаването на българските граждани към глобалното информационно общество. Одобрените библиотеки ще получат достъп до инт...
 
 

Read more: DarikNews.bg: света и България

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре