Автор: о. Руслан Личев   pasha_gabrovo_2010 Всемирното Православие - Пасхална архиерейска служба в гр. Габрово

      

        На 5.04. в храм „Св.Троица”, гр.Габрово, по традиция беше отслужена Св.Литургия от всички свещеници на духовната околия, во главе с Негово Високопреосвещенство Великотърновския митрополит Григорий. За поредна година във втория ден на Възкресение храмът събираше всички в молитвено единение.

      Митрополит Григорий бе посрещнат от своите пасоми с мир и любов във възкръсналия Спасител. В храмът отекваше радостния поздрав „Христос воскресе”, с който архиереят поздравяваше клириците и  богомолците.

С камбанен звън бе поставено началото на пасхалното богослужение, в което участие взеха председателя на храма прот.Станислав Хубчев, прот.Тодор Тодоров и свещ.Руслан Личев. В тържесвената Литургия молитвено участие взеха всички габровски  свещеници.

 

         В проповедта си Великотърновския митрополит Григорий обърна внимание на важността на чудото на Христовото Възкресение. „Каквито и други чудеса да бе извършил, Христос, то нашата вяра щеше да бъде напразна, ако я нямаше Пасхата. Христос възкръсна и това е най-силното доказателство за нашата надежда, че ние живеем в истината”, увещаваше всички дядо владика. Епархийският архиерей представи пред мнозината габровци, събрани в храма,  своята лична радост от посещението в светия град Йерусалим, където бе отишъл, за да стане свидетел на чудото на слизането на благодатния огън Господен.

         Кириархът на Великотърновкса митрополия благопожела на всички светлината на възкръсналия Христос да обгръща душите и сърцата ни, за да можем с чиста вяра да се подвизаваме в земното си поприще. А Възкресението да бъде нашата надежда, че след смъртта си, заради вярата си в Бога, ще възкръснем в живот вечен.

 

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!