На Тодоровден, който тази година съвпада с Националния празник на страната 3 март, с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Максим, в столицата ще бъдат отслужени следните архиерейски богослужби:

Негово Преосвещенство Стобийски еп. Наум, главен секретар на Св. Синод, ще отслужи, заедно с Негово Високопреподобие архим. Дионисий, началник отдел „Богослужебен”, светата Литургия в Синодния параклис „Св. цар Борис”. Начало на богослужението - 8 ч.

Ранната св. Литургия в митрополитския храм „Св. Неделя”, която започва в 6 ч., ще бъде оглавена от Негово Преосвещенство Знеполски еп. Йоан.

Светата Литургия в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски”, с начало 9,30 ч., ще бъде оглавена от председателя на църковното настоятелство при храма Тивериополски еп. Тихон.

По случай Националния празник на страната 3 март, от 11,30 ч. тримата архиереи: Стобийски еп. Наум, Тивериополски еп. Тихон и Знеполски еп. Йоан, заедно с храмовото духовенство, ще отслужат в храм-паметник „Св. Александър Невски” панихида за загиналите войни в Освободителната руско-турска война и благодарствен молебен за освобождението на страната.

В богослужбата ще се включат и семинаристите от СДС „Св. Йоан Рилски”. След това, в литийно шествие, цялото църковно изпълнение ще се отправи към паметника на Царя Освободител, където от 12 ч. архиереите ще вземат участие в официалните празненства и където, в знак на признателност, ще бъдат поднесени венци и цветя.