Децата

220px-Building_of_the_Holy_Synod_of_the_Bulgarian_Orthodox_Church Всемирното Православие - Децата Прието от Св. Синод в заседанието си на 02.04.2019 г., прот. № 5, пълен състав.

Светият Синод подкрепя инициативата на Министерския съвет на Република България, чрез усилията на експертите от Държавната агенция за закрила на детето, да се разработи, предложи за обществено обсъждане и приеме от държавните институции нова Национална стратегия за детето (НСД), определяща основните насоки и приоритети на обществената и държавна политика за закрила на детето за следващия период от 2019-та до 2030-та година.

Децата на 5-годишна възраст трябва да учат за мастурбацията, абортите и хомосексуалността. Такава препоръка се съдържа в проект за сексуалното образование на Организацията на ООН за образование, наука и култура (ЮНЕСКО), съобщи в. „Дейли телеграф”. Проектът ще бъде предоставен на правителствата по света до края на месец октомври. Според препоръките на ЮНЕСКО учителите трябва да обсъждат с децата в съвсем крехка възраст факта, че „момичетата и момчетата имат части от тялото, които могат да се възбуждат, ако някой ги докосва”. Освен това в проекта ЮНЕСКО дава насоки до 12-годишна възраст децата вече да се обучават за „правото на безопасен аборт”. „Дейли телеграф” съобщава, че екип от експерти е работил над доклада в продължение на две години, като за него за изразходвани близо 230 000 евро. Документът има за цел да подпомогне образователните системи по света особено тези в развиващите се страни при подобряването на сексуалното образование и сексуалното здраве. От ЮНЕСКО обаче...
 

Read more: Новини от novinar.net - Свят

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре