Чудеса Божии

IMG_2888 Всемирното Православие - Чудеса Божии През 1521 г. турският султан Сюлейман Великолепни наредил по стария римски път Via Diagonalе, минаващ през Западна България, да бъдат пренесени мощите на света Петка Търновска на път от завладяната Сърбия за Цариград. Както се предполага, в този регион мощите на светицата са пренощували, което за поробеното българско население е било истинско събитие и запомнящ се духовен празник.

lilii1 Всемирното Православие - Чудеса Божии Чудото се случва всяка година преди празника Света Троица.

За осми пореден път разцъфнаха сухите лилии под стъклото на иконата на Пресвета Богородица „Всех скорбящих Радость“ („Радост на всички скърбящи“) в храма на Красногорския мъжки манастир в чест на Всички светии, град Мукачево, Задкарпатска област, съобщава M-church.org.ua.

tavor Всемирното Православие - Чудеса Божии Чудото се случва вече повече от 100 години на Преображение

Отново се е случило и днес, 19 август, ежегодното чудо на планината Тавор до Назарет! Поклонници заснеха и разпространиха снимки на забуления планински връх. В деня, когато Православната църква празнува Преображение Господне, на 19 август (по стар стил), всяка година в небето над Таворската планина се появява облак. Той се спуска над православния храм, намиращ се на върха на планината и покрива както храма, така и хората там. Това е удивително явление, защото през лятото по тези места изобщо няма облаци.

2-9-e1522233791274 Всемирното Православие - Чудеса Божии На 18 декември 2012 г., на храмовия празник на манастира „Св. Сава Освещени“ в град Мелитопол (Украйна), настоятелят на църковната община „Преподобни Йоан Шанхайски“ (село Калинов мост, Полтавска област), игумен Серапион (Медведев) донесъл за поклонение в манастира частица от мощите на св. Йоан Шанхайски и Сан-Франциски Чудотворец.

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре