clip_image002 Всемирното Православие - Драги посетители,  Пред Вас е един виртуален проект, който ще Ви отвори една нова врата в необятното интернет пространство. Тази нова възможност ние създадохме за Вас, водени от желанието да си помогнем във време на безизходица и морална безпътица, време, в което изконните български идеали изглеждат карикатурно, а понятия като Бог, Вяра, Любов, Надежда бледнеят пред рекламни и комерсиални идоли.

 

Знаем, че българската действителност е сива, знаем, че в трудния ни и оплетен социален и личен живот трудно намираме време за великото и универсалното. Но в същото време знаем, че когато човек се бори с нокти и зъби за своето съществуване, когато не вижда светлинка в края на пътя, той си задава настойчиво въпроси за своето съществуване и търси упование в Бог и неговата помощ.

 

 Както ще забележите, нашият виртуален дом няма свои стени и прозорци –  както се вижда от названието му – неговите граници са Всемира и именно на фона на този всемир ние ще търсим отговори на множество въпроси. Част от отговорите ще сте прочели вече някъде, други ще звучат актуално и ще бъдат елемент от настоящ спор. За нас е важно всеки да открие своята истина и тя да ви бъде полезна и да ви донесе добро.

 

 За да бъдем максимално полезни ние сме адресирали своя сайт към различна аудитория (към напълно невярващи, малко вярващи, убедени във вярата си и към специалисти в сферата на теологията), защото имаме желанието да изградим всички заедно един български православен проект, който да запълни разкъсаните пролуки в нашата традиция и да начертае нови възможности за българите след нас. Всеки един от Вас, който ратува за православните идеали, който вярва че българското християнство се основава на неопетненото име на Българската православна църква, всеки (без различие на възраст и професия), който милее за българския род и помни идеалите на Левски и Ботев (за чиста и свята България), е добре дошъл при нас и може да бъде част от нашия екип. Всички изказани полезни мнения и идеи ще бъдат поместени на нашия сайт и представени на вниманието на българите извън родината ни, а също и на световната православна общност. Надяваме се, че това ще ни позволи да участваме в един съвременен глобален диалог, който ще очертае по нов начин нашата национална идентичност и самобитност!

 

 

 От Авторите