images?q=tbn:ANd9GcQ3WH8AuXkeR_kpewctIV-h1_RJD5Uv7xuLo833sol0x_dIGLacoQ Всемирното Православие - КОМЕНТАРИ НА ЧИТАТЕЛИ, ПО ПОВОД ОБЯВЕНАТА ОТ МОМН АНКЕТА ЗА ИЗУЧАВАНЕ НА РЕЛИГИЯ В БЪЛГАРСКОТО  УЧИЛИЩЕ

В редакцията на Всемирното Православие, а също и на страницата ни във Фейсбук, наши читатели коментираха излъчената от в. Труд новина за провеждането на анкета от МОМН. Анкетата ще бъде  адресирана до родителите с въпроси относно това, как да се изучава религия в българското училище. Предлагаме на вниманието на читателите постъпилите до този момент коментари.  Апелираме за още мнения, които се преадресират на страницата на министър Игнатов, с цел приемането на решения, имащи за резултат доброто и духовното спасение на нашите деца!

 

 

 Svetlana Borisova 31 януари в 11:31 Отговори  Докладвай

Благодаря,прочетох фактите.
Покрусена съм от коментара,но не вярвам на МОНТ в статистика!

 

 

Mira Bonjeva 31 януари в 18:56 Отговори  Докладвай

Потресена съм от коментарите! И за миг не съм се съмнявала в истинноста на Божието слово, но не съм предполагала, че до такава степен ще бъдем свидетели, какво всъщност означава - "Ще имат очи и няма да виждат...". Очевидно е, че хората не правят разлика между религия и вяра и най-вече - християнски морал! По силата на родителските опасения трябва незабавно да се премахне обучението по философия и не бива да се знае нищо за древна Гърция например, тъй като литературата и философията от този период е изпъстрена с богове и богини, но за уважаемите родители това е невинно! Как е възможно да не си даваме сметка, че децата в училище вече убиват! Бих искала да получа един разумен довод против изучаването на вероучение - освен - "Аз съм атеист" и " Мразя" - това ли е начина да възпитаваш дете. Нека родителите посочат едно пошло и лошо нещо на което учи християнството. Но е очевидно непознаването на тази предълбока материя! Бих искала да напиша още много, но тук има ограничение.

 

 

десислава дингилева 31 януари в 18:59 Отговори  Докладвай

Аз като майка много бих искала синът ми да учи вероучение,защото знам,че то е наистина необходимо за духовното израстване на децата и в този твърде суетен и объркан свят те имат безкрайна нужда от това,а ние като родители винаги ще желаем най-доброто за децата си и дай Боже то да стане !

 

 

Stamena Borisova 01 февруари в 08:53 Отговори  Докладвай

Майка съм на 4 деца и желая те да изучават вероучение като задължителен предмет в училище.В Евангелието е казано :"Светлината дойде на света, но човеците обикнаха повече мрака, нежели светлината, понеже делата им бяха лоши.Защото всякой, който прави зло, мрази светлината и не отива към светлина, за да не бъдат изобличени делата му, понеже са лоши.А тоя, който постъпва по истината, отива към светлината, за да станат делата му явни, понеже са по Бога извършени."

 

Иван Стоянов Тук е необходимо да напомня на всички, че енорийските свещеници, църковните настоятелства и православните християнски братства, а също така и всички ние, миряните сме длъжни да мисионерстваме в обществото в името на тази кауза!

 

Mira Bonjeva Напълно съм съгласна с Вас! Хората не знаят!

 

 

Надежда Аврамова Под статията на сайта на Труд са се изказали всички възможни атеисти. Нека и ние християните да дадем мнението си там, за да се види, че искаме да се въведе такъв предмет. Аз също призовавам всички да действат колкото се може по-активно (с отстояване на позиция, с разясняване пред незапознати хора, с полълване на анкети и подписки в подкрепа на часовете по религия и т.н.) за да се въведе такъв час пред следващата учебна година.

 

Иван Стоянов  Час по-скоро да отворим и неделните си училища във всеки православен храм! Там е най-добрият разсадник!

 

Mira Bonjeva Наистина - към храмовете няма неделни училища...Може би трябва да се започне от там.

 

Иван Стоянов Така беше преди 10-тина години и в Русия!

 

Mira Bonjeva Нека всеки от нас се обърне към местното църковно настоятелство или митрополит с молбата да се ЗАПОЧНЕ! Да се създаде неделно училище, разбира се където няма, но за жалост малко са храмовете и епархиите към които има! Да го направим! Аз лично отдавна имам такива намерения и смятам да ги осъществя, но ми се струва, че би било по-значимо и красноречива ако се случи пона в няколко епархии.