Неделни проповеди

    %D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%8F-%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B0 Всемирното Православие - Неделни проповеди Защо Господ отказал да удовлетвори молбата на светите апостоли Яков и Иоан и майка им? Те са молели за нещо добро, именно да получат места в Царството на Христа Спасителя: кажи, тия мои двама сина да седнат при Тебе, един отдясно, а друг отляво в Твоето Царство (Мат. 20:21).

Нима не можем да се молим за това? Нали така е заповядано: Но първом търсете Царството на Бога (Мат. 6:33). И светата Църква учи всички ни да се молим: „Господи, не ни лишавай от Твоето небесно царство”. Коя е причината, за да им откаже?267076.p Всемирното Православие - Неделни проповедиБлaгoчeстиви християни! Бoг, Кoйтo e бeзмeрнo милoстив, бoгaтo изливa гoлямaтa Си милoст върху дoстoйни и нeдoстoйни, върху бoлни и бeснoвaти, кaктo щe чуeтe сeгa oт Eвaнгeлиeтo.

Eвaнгeлиe oт Мaрк, зaчaлo 40

Един от народа отговори и рече: Учителю, доведох при Тебе сина си, хванат от ням дух: дето и да го прехване, тръшка го, и той се запеня, и скърца със зъби, и се вцепенява. Говорих на учениците Ти да го изгонят, ала не можаха.

Иисус му отговори и рече: О, роде неверен, докога ще бъда с вас? докога ще ви търпя? Доведете го при Мене!

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре