На 7 ноември (сряда) 2012 г. от 18.00 ч. в зала "Вяра" на Столичната библиотека в София се състоя беседа на тема: "ПРАВОСЛАВНИЯТ ВЪЗГЛЕД ЗА ОКУЛТНИТЕ ПРАКТИКИ И СУЕВЕРИЯТА". Беседата имаше за основна цел формирането на правилен православен възглед спрямо тези псевдодуховни форми на религиозен живот.

Участници в беседата бяха 

~ йеромонах Висарион Зографски - манастир "Св. Георги Зограф", Св. Гора-Атон, и автор на книгата "Суеверия сред днешните християни";

~ протойерей Георги Фотакиев - храм "Св. цар Борис", гр. Варна; ръководител на Православен център за духовно обгрижване на наркозависими "Св. Боян-Енравота" гр. Варна, Варненска и Великопреславска епархия;

~ г-н Бисер Божков, богослов, сътрудник на ЦРИК „Св. св. Кирил и Методий” при храм „Св. св. Кирил и Методий” (ул. "Г. Вашингтон" № 47), София, и автор на книгата „Опасността за обществото от окултните практики в съвременния свят”.

Екипът на Всемирното православие изразява своята и на читателите благодарност към водещите беседата, за изразеното съгласие записът да бъде поместен на сайта, за Слава Божия и доброто на Човека. 

 На читателите на Всемирното православие пожелаваме с Божията помощ да осъзнаят колко опасни са всякакъв вид окултистки занимания - да разберат, че те са голям грях през Бога, защото се явяват отричане от Него и отдаване в ръцете на сатанински сили. Постигането на спасение е възможно единствено чрез участие в литургичния живот на Православната църква с най-важна цел - приемане на тялото и кръвта Христови.

Повече за опасностите на окултизма можете да прочетете в нашата рубрика

 "За врачките, гледачките и вредата от окултизма"

Ползотворно слушане!