H%20Lidle Всемирното Православие - ДА ОТСТОЯВАМЕ СВ. ПРАВОСЛАВИЕ И ДУХОВНОТО ЗДРАВЕ НА НАШИЯ НАРОД ЧРЕЗ ОТХВЪРЛЯНЕ НА ХЕЛОУИНСКАТА МЕРЗОСТХелоуин е един от признаците за осатаняването на съвременната християнска цивилизация и за приближаването на богохулното управление на Антихриста.

По време на своята власт той ще лъсти „жителите земни“ (Откр. 13:13) и ще притъпи у тях способността за различаване на истината от лъжата, на доброто от злото, така че човеците да не могат да го разпознаят като лъже-Месия. За постигането на тази сатанинска цел съзнанието на хората бива обработвано постепенно.

Чрез „празници“ като Хелоуин и чрез образи като хелоуинските съвременното човечество бива подготвяно за това най-жалко и гибелно свое състояние, което предстои да се открие в пълното му отпадане от вярата в Бога и в арогантното унизяване на всичко, което е истинско и свято.

Хелоуин е и един от пиковите периоди за натрупване на търговски печалби. Например, подобно на много други търговски вериги, с рекламите си в момента веригата “Lidl” предлага всевъзможни сатанински артикули за отбелязване на Хелоуин. Без цензура. Без съвест. Без пощада за най-малките. В горната рекламна снимка с главни букви дори е откроена ПАКОСТ-та като „ценност“ и „етикет“ на поведение. Горко на всички ни, ако оставим децата си в ръцете на уличния, комерсиалния и безбожния „морал“.

 

H%20Dete%20v%20kostum Всемирното Православие - ДА ОТСТОЯВАМЕ СВ. ПРАВОСЛАВИЕ И ДУХОВНОТО ЗДРАВЕ НА НАШИЯ НАРОД ЧРЕЗ ОТХВЪРЛЯНЕ НА ХЕЛОУИНСКАТА МЕРЗОСТЗабавление – да, но не с цената на безсмъртната човешка душа. На каквото играеш, такъв ставаш.

(Сн.: www.lidl.bg)

 

Затова пък през 2017 г. „Лидъл“ си позволи изкуствено да премахне от опаковките на гръцките си продукти кръстовете от куполите на гръцките православни храмове от о-в Санторини – вероятно за да не подразни потенциалните си клиенти с различна от Православието вяра или по-чувствителните атеисти. Продуктите без кръст се продаваха в магазините по време на т. нар. „Гръцка седмица“ на „Лидъл“.  След възникналия скандал се наложи веригата да се извини.

 

Опаковките без кръст (сн.: Интернет)

Подобни двойни стандарти на охулване или „премахване“ на християнските символи при едновременното рекламиране и пропагандиране по целия свят на всякакви други нехристиянски вярвания, аморални изображения и откровено демонични знаци ясно разобличават привидния плурализъм и избирателната толерантност на съвременната пазарна икономика и „напреднала демокрация“. В днешния свят се дава повсеместно и „захаросано“ предимство на дявола. Закономерно е, че в тези случаи не остава място за истинския Христос и за знамението на Кръста. H%20Eridanous%20krust%20Lidl Всемирното Православие - ДА ОТСТОЯВАМЕ СВ. ПРАВОСЛАВИЕ И ДУХОВНОТО ЗДРАВЕ НА НАШИЯ НАРОД ЧРЕЗ ОТХВЪРЛЯНЕ НА ХЕЛОУИНСКАТА МЕРЗОСТНародът Ми упорствува в отцепването си от Мене, и макар да го призовават към възвишено, той се не издига единодушно“ (Ос. 11:7) – думи Божии, актуални в хилядолетията преди нас, актуални и сега. А за времето на Второто си пришествие Господ казва: „Син Човеческий, кога дойде, ще намери ли вяра на земята?“ (Лука 18:8). Да се замислим – къде сме ние в тези процеси и кой път да изберем!

 

 

Христос Вседържител – Светлината на света

 

H%20ICXC%20Pantokrator%20rus Всемирното Православие - ДА ОТСТОЯВАМЕ СВ. ПРАВОСЛАВИЕ И ДУХОВНОТО ЗДРАВЕ НА НАШИЯ НАРОД ЧРЕЗ ОТХВЪРЛЯНЕ НА ХЕЛОУИНСКАТА МЕРЗОСТБогочовекът Иисус Христос ни се откри с думите: „Аз съм пътят и истината и животът“ (Йоан 14:6). С Разпятието и Възкресението Си Той ни засвидетелства, че тези думи са истинни и неотменими. Затова Църквата ни учи да подражаваме на Господа и на Неговите светии, избирайки спасението на Кръста, вместо широкия път на равнодушието, греха и погибелта. Нека изпълним съвета на св. апостол Павел: „Недейте се лъга: Бог поругаван не бива. Каквото посее човек, това и ще пожъне: който сее в плътта си, от плътта ще пожъне тление; а който сее в духа, от духа ще пожъне вечен живот. Като правим добро, да се не обезсърчаваме, защото ще пожънем в свое време, без да се уморяваме. И тъй, докле имаме време, нека правим добро на всички…а мене да ми не дава Господ да се хваля, освен с кръста на Господа нашето Иисуса Христа, чрез който за мене светът е разпнат, и аз за света.“ (Гал. 6:7-10, 14).