Православното семейство

194880.b Православното семействоЗабелязал съм, че някои изповедници казват на мъжете, които имат проблеми с жените си: „Потърпи, това е твоят кръст. Какво да се прави? Ще получиш награда от Бога”. После отиват при тях жените и на тях - същото: „Търпи, за да имаш награда от Бога”. Значи може и двамата да са виновни, но и на двамата изповедникът казва: „Търпи”. 

   

77a71735b4ec383caec1427254f4ded8 Православното семействоЗа избора на спътник в живота старецът казвал: „За да направи човек избор, е нужна молитва. За да направи правилния избор и Бог да изпрати подходящия човек, е нужна силна молитва“.

„Благословението и молитвата на майката играят голяма роля в живота на детето, защото майката обикновено се моли с болка. А молитвата, извършвана с болка, има особена сила“.

„Голямо значение има фактът, ако във вените на детето тече кръв на родители, които се молят, и ако майката се е молила, когато детето е било още в утробата ѝ“.

 365604.p Православното семействоОснови на православното възпитание. Борбата против сребролюбието и другите страсти

Да си зададем въпроса: кога започва възпитанието? Преподобни Порфирий не веднъж казваше, че възпитанието на детето започва от момента на неговото зачатие.

106371.p Православното семействоВ заявлението на Отдела за външноцърковни връзки към Московската Патриаршия се казва, че продължаващият в Европа процес на легализиране на еднополовите връзки става въпреки мнението на част от депутатите и на фона на масови протести на гражданите във Франция и Великобритания. Така неотдавна в тези страни законопроекти в тази насока бяха утвърдени в долните палати на парламентите им.

98231.p.jpg?0 Православното семейство

От близкия дом за деца жителите на село Броди, Новгородска област, приютили 23 приемни деца в семействата си, предаде електронният портал „Сделано у нас”. По този начин в доскорошното селище със замиращи функции настъпило оживление – спряно е планираното от властите разформиране на местните социални учреждения, тъй като за децата са нужни и детска градина, и училище, и медицински пункт. Село Броди заживяло нов живот, а професията „майка” се превърнала в най-търсената и уважаваната.

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре