Българската православна църква пуска собствена телевизия, която ще се излъчва от Пловдив. Програмата на новата медия ще може да се гледа в интернет чрез уеб страницата на местната митрополия.

Началото на проекта ще бъде дадено на 11 февруари с директно предаване на Света божествена литургия в храма „Света Марина”. Веднага след богослужението в митрополитския салон в двора на храма „Света Петка ще бъде представен сайтаwww.plovdivskamitropolia.bg”.

Новата телевизия е част от дългосрочен медиен проект на Пловдивска митрополия за диалог на Българската православна църква с хората.

Идеята за новия тип общуване е на митрополит Николай. Продуцент на продукцията на телевизията ще е Пловдивска митрополия. Духовен надзорник и директор на Православната пловдивска телевизия ще е архимандрит Арсений.

В екипа работят богослови, свещеници и журналисти под ръководството на митрополит Николай. Тяхната амбиция е да поставят творческата рамка на 24-часова православна телевизия, в реализацията на която да участват всички миряни.

 

Руси Чернев

http://www.standartnews.com