Средствата ще постъпят във фонд "Талантливите деца на Русе"

8298_1 Всемирното Православие - Благотворителна изложба редят малки иконописци в Русе 
Автор:  Лилия Рачева
 
 
 
 
? СЪБИТИЕТО

От 29 юли до 12 август 2009 в галерия "Силвена арт" в Русе е подредена изложба на икони, рисувани от участниците в „Лятна детска академия”.

Хотел-фондация „Бистра и Галина” организира за девета поредна година благотворителната акция с творбите на малките художници.


? ПОВЕЧЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА

18 иконописци от класна стая „Иконопис” с ръководител Данаил Стефанов, преподавател в НУИ „Проф. Веселин Стоянов”, показват своите умения в този труден жанр. Класна стая „Фото и видео заснимане” също участва в изложбата. В нея участниците са 23, а техен ръководител е Детелин Димитров и консултанти: фотозаснимане - Красимир Искъров, управител на ЕТ „Силвена”, и видеозаснимане – Емил Димитров, оператор в РТВЦ Русе. 

Снимките, които са класирани на първите три места, са на Стефан Драганов, Ива Николаева, Станислава Георгиева. След прецизно журиране те са спечелили най-много гласове.
 
Произведенията могат да бъдат откупени, като средствата ще постъпват във фонда на фондацията за разпределяне по програмата й „Талантливите деца на Русе”. 

Екипът на фондация „Бистра и Галина” е благодарен за оказаната подкрепа и съдействие при провеждане на занятията в двете „класни стаи” на Даниела и Пламен Минчеви, фирма ЕТ „Грифон - М”, Емил Димитров - оператор в РТВЦ Русе, и Красимир Искъров – управител на ЕТ „Силвена”.