Образованието и децата

Светителят Николай Японски и неговите ученици

Неуморната дейност на св. равноапостолeн Николай Японски, освен непосредствената мисионерска мисия в страната на Изгряващото слънце, обхваща и широк кръг обществени въпроси. Сред тях на първо място се откроява грижата за образованието на подрастващите православни японци, а също и за решилите да отдадат своите сили в служба на Православната църква в едно езическо общество.

Училище неделно посещавам аз.

Урокът е чудесен.

Започваме с молитвичка на глас,

Завършваме със песен.

На 17 май в Калоферския девически манастир „Св Въведение Богородично“ се проведе годишното тържество на Неделното училище, което през 2015 г. чества юбилей. Преди 25 години монахиня Валентина Друмева – сегашната игумения, заедно с отишлия си от нас отец Иван Найденов поставят началото на училище по православно вероучeние към обителта.

В детската градина „Пресвета Богородица”, гр. София приемът за деца на възраст от три до седем години продължава целогодишно. Градината е открита с благословението на Негово Светейшество блаженопочившия Българския Патриарх и Софийски митрополит Максим и със заповед РД 14-70 от 29. 07. 2011 г. на Министъра на образованието, младежта и науката.

Ново устройство превръща дъската в компютърен екран и оставя тебешира и гъбата в историята. Първото пловдивско училище, което вече има инсталирана т.нар. "интерактивна дъска", е „Райна Княгиня". Системата дава възможност на учители и ученици да пишат и правят графики и рисунки в реално време, да запаметяват корекциите и да разпращат материали на всички ученици в електронната поща. Това, което се вижда на монитора на компютъра, се отбелязва и на дъската чрез проектор. Специален маркер играе ролята на мишка. Учителят или ученикът пишат върху дъската с четири цвята маркери. „Идеята е по този начин...
 

Read more: Новини - ECON.BG

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре