С пълен ход върви подготовката на финала на IХ Общоруски кинофестивал
на късометражните филми „СЕМЬЯ РОССИИ” („Руското семейство”),  което през 2012 година ще се състои от 13 до 17 май в столицата на Източен Сибир – град Иркутск.

 


Предвижда се участниците в кинофестивала да бъдат настанени в близост до езерото Байкал. По време на организационните срещи президентът на кинофестивала Г. Г. Алексеева се срещна с приятели на кинофестивала и финалисти от предишни години, които сърдечно поканиха участниците във фестивала в гостоприемния сибирски край.

Програмата на кинофестивала е наситена и разнообразна: по традиция участниците ще започнат работа с молебен. Тази година той ще се състои при раката с мощите на св. Инокентий Иркутски. След като получат благословение от сибирския чудотворец, благодарение на обзорна екскурзия участниците ще се запознаят със забележителностите на Иркутск. Освен че ще изгледат наградените филми, преминали в трети тур, финалистите и почетните гости на кинофестивала ще се срещнат с ученици и студенти от града, на които ще разкажат за традиционните православни семейни ценности.

 

 DSC01938 Всемирното Православие - ФИЛМОВ ФЕСТИВАЛ ЗА СЕМЕЙСТВОТО В РУСИЯ

 

 

 DSC01937 Всемирното Православие - ФИЛМОВ ФЕСТИВАЛ ЗА СЕМЕЙСТВОТО В РУСИЯ

 

 Снимките са предоставени от организатори на фестивала.