ikona-BM-Neypivaemaya-chasha Всемирното Православие - МОЛИТВА КЪМ СВ. БОГОРОДИЦА В ЧЕСТ НА НЕЙНАТА ИКОНА "НЕОПИВАЕМА ЧАША", ИЗБАВЯЩА ОТ НАРКОМАНИЯ, АЛКОХОЛИЗЪМ И ТЮТЮНОПУШЕНЕ(5
/18 май)

О, Премилосърдна Владичице, към твоето застъпничество сега прибягваме, не презирай нашите молитви, но послушай милостиво жените, децата, майките и нас, грешните, и от тежкия недъг на пиянството (и наркоманията) наши братя, сестри и сродници изцели (и
м е н а т а), защото те водят до отпадане от Църквата Христова и спасението на душата.

 


О, Милостива Майко Божия, докосни се до сърцата им и скоро ги вдигни от греховните падения, като ги приведеш към спасителното въздържание.


Умоли Твоя Син, Христа нашия Бог, да ни прости съгрешенията и да не отвърне милостта Си от Своите люде, но да ни укрепи в трезвост и целомъдрие.


Приеми, Пресвета Богородице, молитвите на майките, проливащи сълзи за своите деца, на жените, ридаещи за своите мъже, на бедните и немощните, останали в заблуждение, и на всички нас, които се покланяме на Твоята икона. И да стигне по Твоите молитви този наш вопъл до престола на Всевишния.


Покрий и ни запази от лукаво улавяне и от всички вражески козни, в страшния час на смъртта ни помогни да преминем безпрепятствено въздушните митарства, с Твоите молитви ни избави от вечното осъждане, да ни покрие Божията милост во веки веков. Амин.

Акатистът на св. Богородица Неопиваема чаша може да прочетете от сайта на храм „Св. св. Петър и Павел“, София, тук.