DSCF6348 Всемирното Православие -  СЪВЕТЪТ ПО НАРКОТИЧНИ ВЕЩЕСТВА ВЪВ ВИДИН И ВИДИНСКА МИТРОПОЛИЯ ПРЕДСТАВИХА ДОБРИ ПРАКТИКИ В РАБОТА С НАРКОЗАВИСИМИ На 24 октомври от 13 ч. в зала "Европа" на СОУ „Цар Симеон Велики”, гр. Видин, от Общинския съвет по наркотични вещества и Видинска света митрополия бяха представени добрите практики на европейските градове против наркотиците (ECAD).

 

Срещата бе с цел да се популяризира проведената в Италия конференция-семинар, организирана по проблемите на наркозависимите. Присъстваха Красимира Елисеева, председател на ОбСНВ, Росен Младенов – зам.-кмет на община Видин и архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски“ във Видин.

 

Инициативите и срещите от програмата имат за цел да се разкаже на родители и близки на зависими във Видин, както и на зависимите момичета и момчета, че има място, където, ако имат желание, ще получат компетентна помощ и подкрепа да бъдат отново „СВОБОДНИ”.

Снимкова презентация от срещата в „Сан Патриняно“ бе направена от архимандрит Поликарп и г-жа Красимира Елисеева.

+++

От 15 до 17 октомври в Италия в курортното селище Ричоне, до гр. Римини, се проведе Конференция-семинар по въпросите на наркозависимите, организирана от ECAD (Европейски градове против наркотиците), на който член е и Община-Видин.

Акцентът на срещите бе посещението на Селище „Сан Патриняно“, където представителите на общините имаха възможност да почерпят опит за своята дейност.