79567725_spyaschiy_maluysh_serdechko Всемирното Православие - ПРИЕМАНЕТО НА ЗАКОНA ЗА СЪРЦЕБИЕНЕТО МОЖЕ ДА СПАСИ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ДЕЦА ВСЯКА ГОДИНАВ Америка се борят във всичките 50 щата да се въведе законът за сърцебиенето на детето в майчината утроба, а в щата Мисисипи се предлага въобще да се забрани абортът.

 


 

 

 


 

 

 

Така в щата Мисисипи на 8 ноември ще се проведе референдум за пълната забрана на абортите. Гласуването ще покаже дали местните жители са съгласни с идеята оплодената яйцеклетка да бъде приравнена към човешко същество, а абортът през всеки един период на бременността - към убийството.

Тези поправки в Конституцията са препоръчани от кандидатите за губернатори на двете партии в щата Мисисипи - демократи и републиканци. Инициативата е подкрепена във шест американски щата, в това число във Флорида и Охайо. 

Другата, по-умерена инициатива е прокарването във всички американски щати на закон, предоставящ на отиващите на аборт жени възможност да видят и да чуят как бие сърцето на детето им в утробата. Даденото предложение лансира общонационалната коалиция на антиабортните групи.

„Ние знаем, че този законопроект може да издържи атаката на критиците и знаем, че този подход вече действа ефикасно в продължение на няколко години” - заяви директорът на организацията „Право на живот” в щата Охайо Майк Гонидакис, чиято група влиза в състава на коалицията. - „Стотици хиляди деца се появиха на бял свят само защото техните майки чуха как бие сърцето им и промениха намерението си да абортират”. 

Предложението на коалицията беше последвано от законодателна инициатива на федерално равнище, издигната от Мишел Бахман,
конгресмен в щата Минесота и един от кандидатите за пост президент от
Републиканската партия. Разработеният от нея законопроект за 2011 г. за информирано съгласие на слушането и визуализацията на сърцебиенето на плода ще послужи за еталон на законодателствата във всичките 50 щата, позволяващи им да усъвършенстват законите за информираното съгласие с цел защита на майките и спасяване на децата. Този закон ще послужи за ориентир, изискващ от организациите, правещи аборти, да предоставят на жените в рамките на информираното съгласие възможност да чуят и да видят сърцебиенето на децата в утробите им. 

„Пред бременната жена, която идва в клиниката за аборт, ще стои избор, който ще промени мигновено два живота”, каза конгресменът Мишел Бахман, - „Американската обществена християнска организация "FocusontheFamily" направила важно изследване. То показало, че ако на жената, отиваща на аборт с нетвърдо намерение, бъде показано ултразвуково изображение на нейното вътрешноутробно дете, в 78% от случаите тя се отказва от аборта и избира майчинството”. 

„След месеци и безбройни часове разработки от националната пролайфска работна група положението за сърцебиенето на федералния законопроект било щателно изчистено, така че то сега да може да устои всяко юридическо оспорване. А това означава, че
ние ще успеем да спасяваме детския живот”, заяви Маршал Питчфорд,
председател на съвета на директорите на организациите „За живот” в щата Охайо. 

Законопроектът за сърцебиенето беше коментиран от различните организации „В защита на живота” по последния начин:


* Национална организация в защита на живота: „Ние одобряваме вашата дейност, която гарантира, че технологията за прослушване и
визуализация на сърцебиенето на детето в утробата ще бъде използвана в полза на жените – за по-пълното им информиране”. 

 

* Съвет по семейни изследвания: „Напълно логично е пациентката да бъде напълно информирана за особеностите на процедурата, на която тя се кани да се реши, с цел да й бъде предоставена възможност да погледне и да чуе сърцето на нероденото си дете”.

 

* Обединение на американците в защита на живота: „Този законопроект
предвижда конкретни, позитивни и ефикасни мерки, които ще помогнат за законодателната защита на женското здраве”. 

 

* Организация SusanB. AnthonyList : „Законопроектът за информираното съгласие с прослушване и визуализация на сърцебиенето на детето в утробата е насочен да осигури достъп на жените до точна, получавана в режим на реално време информация, която засяга предстоящия й отговорен избор”.

* Международна организация „Сърцебиене” (Heartbeat
International): „Ние поддържаме законопроекта жената да може чрез ултразвуково изследване да прослуша и види своето неродено дете, преди да се съгласи на аборт, понеже това ще й даде възможност сама да се убеди, че 22 дни след зачатието сърчицето на нейното дете вече бие”.
На своя сайт Международната организация „Сърцебиене” характеризира така съдържанието на дейността си и възможността за участие в нея: 

„Ние пламенно се стремим да мобилизираме днешното поколение християни по цял свят, така че сега вече абортите да се възприемат като нежелателни, а в бъдеще - като немислими. Грижим се за тази цел да бъдат създавани центрове за помощ на бременни жени, домове за майки и нетърговски агенции за осиновяване в страната и по цял свят
Наричаме нашето движение „кръстоносене за плодоносене”. Това честно и точно отразява реалната и благородна жертва, която изисква движението за спасение на жените и семействата от проабортния психологически натиск. 

Ако споделяте някоя от тези инициативи, ние ви призоваваме да се включите в тази извънредно важна дейност! Един от вариантите за помощ е чрез поместване на емблемите (эмблемы) на нашето движение на вашите интернет-ресурси”.

79567621_large_heartbeat_badge_red Всемирното Православие - ПРИЕМАНЕТО НА ЗАКОНA ЗА СЪРЦЕБИЕНЕТО МОЖЕ ДА СПАСИ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ДЕЦА ВСЯКА ГОДИНА