bogdana Всемирното Православие - ОЦЕЛЯЛО АБОРТИРАНО МОМИЧЕНЦЕ БЕШЕ ОСИНОВЕНО ОТ УКРАИНСКО СЕМЕЙСТВО В Украйна след небрежно направен аборт детето оцеляло. Въпреки че лекарите заявили, че момиченцето никога няма да проговори и проходи, едно семейство се решило да я осинови, предават кореспондентите на ТБН, като се позовават на Christian Telegraph и Television News Agency.Млада жена направила аборт в 5-ия месец от бременността и забравила за това, както се забравя нощен кошмар. Но лекарите не знаели какво на правят, защото ембрионът дишал. Те го преместили в реанимацията без всякаква надежда, съобщава кореспондентът на Television News Agency.

Лекарите нарекли детето Богдана (дадена от Бога). Сега тя е на 5 години и живее при приемни родители.

Марина и Евгений видели Богдана в болницата. Тя живеела в камера, в стерилна среда, в продължение на две години и никой не я бил виждал. Нямала документи, освен медицински картон, съобщава кореспондентът.

 

„Тя беше много слаба”, спомня си приемната майка на детето Марина Пянкова. „Имаше вид на гладуващо африканско дете”.

Лекарите съветвали да не осиновяват момичето, заради физическото й състояние. Те казали още, че когато Богдана била на една година, за известно време преживяла клинична смърт. Когато приемните родители взели момичето вкъщи, тя тежала 6 кг. Сега Богдана ходи и говори, всички диагнози отпаднали.

След този случай Евгений започнал кампания срещу абортите. „По официални данни, от обявяването на независимостта на Украйна досега са извършени 38 милиона аборти, но, по неофициални данни, тази цифра достига 48 милиона”. Той смята, че е по-добре детето да се даде в приют, отколкото да бъде убито.


В Киев Марина и Евгений редовно водят ток-шоу срещу аборта под название „Спаси живота”, с което излизат публично в киевските колежи и университети.