60967.p Всемирното Православие - АКЦИЯТА ПРОТИВ АБОРТИТЕ В НЮ ЙОРК ЗАПОЧНА С МОЛЕБЕН В СГРАДАТА НА ООННа 1 юни, в Деня за защита на децата, православните проведоха в Ню Йорк акция против абортите.

Така те подкрепиха международната кампания на руското антиабортно движение „Воини на живота”, която беше проведена също и в Москва, Санкт-Петербург, Брянск, Чебоксар, в Украйна и Полша.

Преди началото на акцията настоятелят на храма в чест на иконата на Божията Майка „Неупиваема Чаша" в Бруклин - Вадим Арефев, отслужи молебен пред входа на сградата на ООН и поръси участниците със светена вода.

„Протестът премина в християнски дух на свидетелство за нарушаването на една от Божиите заповеди: „Не убивай!”. Активистите раздадоха много цветни брошури на минувачите и дипломатите, отиващи на работа, и ги призоваха да се откажат да участват в узаконеното детеубийство” – заяви един от координаторите на мероприятието Даниил Сачков, цитиран от „Интерфакс-Религия” в прес-службата „Воини на живота”.

„Абортът е убийство!" – скандираха участниците в демонстрацията. Неравнодушните към детския живот се спираха при плаката, задаваха въпроси, споделяха мненията.

Кампанията "Воини на живота" беше посветена на свети равноапостолен цар Константин, чиято памет Православната църква чества на 3 юни (по стар стил – б. пр.). „Император Константин Велики сложил край на езическите мерзости в Източната Римска империя.” „Воини на живота” възнамеряват да сложат край на новото езичество – узаконеното детеубийство”, - заявиха по-рано организаторите.

Ню Йорк, 4 юни 2012 г.